A közleményben kiemelték, az utas a koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozva meghatározott feltételek mellett kérheti a jegyek, bérletek árának visszatérítését.

A helyközi elővételi menetjegyek visszaváltása a rajtuk szereplő indulási idő vagy érvényességi idő előtt kérhető e-mailben vagy személyesen a társaság pénztáraiban.

A kiemelten kedvezményes, március 13. előtt megváltott helyközi, április havi vagy április első félhavi bérlet március 31-én 24.00 óráig jelzett igény esetén váltható vissza kezelési költség nélkül.

A március 16. előtti érvényességű, és a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes, kiemelten kedvezményes helyközi, 30 napos bérletek árának 50 százalékát térítik vissza kezelési költség levonása nélkül, amennyiben az utas e-mailben vagy valamelyik pénztárban - a fenti okokra hivatkozva - jelzi visszaváltási igényét.

A teljes árú bérletek visszaváltása egyedi elbírálás alapján történik.

A menetdíj- és bérletvisszatérítési igény a rendkívüli helyzetre való tekintettel nemcsak a vásárlás helyén, hanem bármelyik Volánbusz pénztárban benyújtható egy kérelem kitöltésével.

A visszatérítés ebben az esetben utólag történik átutalással vagy postázással, 30 napon belül - tájékoztatott a Volánbusz.

A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról továbbra is a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják az utasokat - hívja fel a figyelmet a Volánbusz.