Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jókora növekedést ért el a múlt évben a Synlab Hungary Kft., labordiagnosztikai szolgáltató. A társaság nettó árbevétele - az Opten cégadatbázisa szerint - tavaly megközelítette a 18,4 milliárd forintot, ez több mint 30 százalékos növekedést jelent a 2019-ben elért 14 milliárd forinthoz képest. Az adózás előtti eredmény 2,2 milliárd forintra nőtt, ami majdnem két és félszerese az egy évvel korábbinak.

A növekedésben szerepet kapatott, hogy a járvány tavalyi kitörése után a Synlabot - magánszolgáltatóként - hivatalos járványügyi labornak jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Így a cég közfinanszírozásban is végzett PCR-vizsgálatokat.

A társaság a héten Idén közölte, hogy egy új befektetéssel növelte a kapacitásait: most adta át a 281 millió forintos beruházás keretében bővítette csepeli laboratóriumát, az új járványügyi részlegen a koronavírus-járványhoz köthető vizsgálatokat, így PCR- és antitestvizsgálatokat végeznek. A beruházáshoz a Synlab 140 millió forintos támogatást kapott az államtól. 

A Synlab tájékoztatásából az is kiderült, hogy idén áprilisban és májusban a kapacitások legnagyobb részét – az oltási program begyorsulásával – már a koronavírus elleni antitestvizsgálatok kötötték le. A Synlab adatai szerint napi több ezer ilyen vizsgálatot végeztek, ami 3-4-szerese az év eleji szintnek.