A termelőtevékenységet végző munkatársak néhány részterület kivételével az eddigi két műszakos munkarendről egy műszakos munkarendre térnek át, míg a termelést támogató területek munkaidő-beosztása ehhez igazodva változik. Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidő-keretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez - írta közleményében Kiss Csaba, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetőigazgató-helyettes.

Az intézkedésektől a vállalat vezetése azt várja, hogy az üzem területén naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma jelentősen csökken. A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatóak és fenntarthatóak legyenek. A különleges munkarend március 23-tól április 17-ig hatályos, amely időszak az egészségügyi veszélyhelyzet körülményeinek fényében lecsökkenthető, vagy szükség esetén meghosszabbítható, átalakítható - közölte a cég.

A vasúti járműveket gyártó magyar cég tulajdonosa a svájci székhelyű Stadlar Rail AG. A nemzetközi vállalatcsoport számos gyártóüzemében, több mint negyven karbantartó telephelyén közel 11 ezer munkavállalót foglalkoztat.