Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. Azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt a MÁV-Start az általa kiállított, április 11-ig érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben az utas lemond az utazásról - közölte lapunkkal a társaság.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az [email protected] címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. (Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.)

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű személyesen, készpénzért vagy bankkártyával, vásárolt menetjegyek visszatérítése - a vasúttársaság honlapjáról is letölthető - visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság. Online jegyváltás esetén az [email protected] címen nyújthatják be igényüket.

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldön további vasúti korlátozások várhatók, emiatt bizonyos úticélokra a nemzetközi menetjegyek értékesítését átmenetileg felfüggeszthetik. A MÁV-Start arra kéri az utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán, illetve a MÁVINFORM Facebook oldalán.