A Magyar Posta a járványról szóló hírek megjelenése óta folyamatosan tájékoztatja munkatársait a járványveszéllyel, illetve a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A társaság kézfertőtlenítőt biztosít a kézbesítőknek, valamint a postákon, a logisztikai üzemekben és a nagylétszámú irodaházakban, egyéb postai létesítményekben dolgozó munkatársak számára - írta közleményében a Magyar Posta Zrt.

A vállalat vezetői kérik a munkavállalóktól, hogy tájékoztassák felettesüket, ha fertőzött területen jártak vagy kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel.

Március elején döntést hozott arról a cég, hogy halasztja vagy törli a nagyobb létszámú rendezvényeit. A munkatársak lemondták vagy halasztották a hivatalos külföldi utazásokat, illetve szakmai programokat is.

A Magyar Posta rendelkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kidolgozott útmutatót követő pandémiás intézkedési tervvel. A társaság február vége óta veszélyhelyzet-kezelési bizottságot működtet, biztosítva ezzel a folyamatos felkészülést - írta a társaság.

A fertőzött területekről érkező küldeményekkel kapcsolatban a posta az országos tisztifőorvos állásfoglalását tartja irányadónak, amely szerint "a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek", ezért az alapvető higiénés előírásokon kívül nem indokolt egyéb intézkedés bevezetése - hangsúlyozta a társaság.