Pozitív lett a paksi atomerőműben, az üzemviteli területen dolgozó egyik munkatárs tesztje - adta hírül az ATV.hu. Az erőmű kommunikációs vezetője érdeklődésükre azt közölte, hogy az illető már 12 napja otthoni karanténban van, és további 15 dolgozón is végeztek koronavírus-tesztet.

Ez utóbbiak eredménye Kovács Antal elmondása szerint negatív lett. A fertőzött dolgozónál 12 napja végeztek először tesztet, ami akkor szintén negatív lett, de az illetőt ennek ellenére házi karanténba helyezték. A friss második tesztje lett pozitív. A járvány megjelenése óta az atomerőműben megszigorították a műszakváltás folyamatát: folyamatos fertőtlenítést végeznek, szétválasztották a munkatársakat, valamint áttértek a telefonos- és skype-értekezletekre.

Az elsőre negatív tesztje ellenére karanténba zárt dolgozó feltehetően érintkezett fertőzöttel. Tegnapi hír, hogy a Paks II beruházásban központi szerepet betöltő Roszatomnál is kiszűrtek magyaroroszági fertőzöttet. A
Rosatom Central Europe képviselője ezzel kapcsolatban a Napi.hu-val azt közölte, hogy az illető személy nem Pakson betegedett meg. Az illető a budapesti székhelyű, a Roszatom tulajdonában álló Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. munkatársa, akit - a vele kapcsolatba került dolgozókkal egyetemben - karanténba helyeztek.