Kovács 2003 óta tölt be különböző felső vezetői tisztségeket a vasúti árufuvarozás területén, nevéhez fűződik a MÁV árufuvarozás üzletágának megszervezése, amelyet a MÁV Cargo Zrt. megalapításáig vezetett. 2008 óta a MÁV Cargo Zrt., a 2010-ben végrehajtott névváltást követően pedig a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd vezérigazgatója.

A budapesti közgyűlést megelőzően Bécsben tartott ülésén a Rail Cargo Austria AG felügyelőbizottsága Kovács Imrét kinevezte a Rail Cargo Logistics - Austria GmbH ügyvezető igazgatójának, a speditőr vállalat Európa-szerte több mint 20 leányvállalatot működtet.

Kovács változatlanul a Rail Cargo Carrier Kft. ügyvezetője, a Rail Cargo Logistics - Hungaria Kft. és a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is.

Nyilvános adatok szerint a Rail Cargo Hungaria Zrt. 2015-ben több mint 66,67 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi 71,1 milliárd forinttal szemben, az üzemi tevékenységből származó eredménye tavaly meghaladta az 1 milliárd forintot a korábbi év 494 millió forintos vesztesége után. A társaság 2015-ben 398 millió forint adózott eredményt könyvelt el a 2014. év 551 millió forint veszteségével szemben.

QP | Quality Placement