A nyílt, viszont gyorsított tenderfelhívást az ajánlatkérő Magyar Úszó Szövetség jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A sporteseményen legalább 42 ország 1000 versenyzője vesz részt, a versenyek párhuzamosan három helyszínen (Duna Aréna, Lupa-tó, Margitsziget) folynak.

A közbeszerzés nyertesének feladatai - egyebek mellett - a következők:

  • a rendezvényre érkező, VIP státussal rendelkező vendégek ellátása (napi 570 fő),
  • a rendezvény idején a repülőtér-szálloda-versenyhelyszínek közötti személygépkocsis transzfer lebonyolítása (30 sofőrrel),
  • kongresszus, protokoll, ceremóniák szervezése
  • a teljes doppingellenőrzés lebonyolítása,
  • 250 garnitúra érem biztosítása.

A munka április elsején kezdődik és június 8-ig tart.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben, sportesemény lebonyolításából legalább nettó 450 millió forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő február 18. Az értékelésnél az ár 95, míg a minőség 5 súlyszámmal szerepel.

Költekezés és végelszámolás

Idén januárban indult el a végelszámolása a 2017-es budapesti vizes világbajnokságot szervező cégnek, a BP2017 Nonprofit Kft.-nek, amelynek egykori gazdasági igazgatóját, Balogh Sándort jelenleg körözi a rendőrség, költségvetési csalás és befolyás vásárlása gyanújával. A cég 2017-ben 93 millió forintos veszteséggel zárt. Az értékesítésből mindössze 4,6 milliárd forintnyi árbevétele keletkezett. Ebben a jogdíjak, a továbbszámlázott szolgáltatások is benne vannak - írta meg korábban az Mfor.hu. Az értékesítésből származó bevételek mellett 49,7 milliárdnyi egyéb bevétel is befolyt a céghez, ám ez szinte teljes egészében a beérkező támogatás volt, 49,5 milliárd forint. Ehhez képest anyagjellegű kiadásokat  több mint 51 milliárd forintért könyveltek el, személyi kifizetéseket pedig 2,1 milliárdért.