A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Kommunikációs Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Balásy cégei mindössze 12 hónap alatt költhetik el a 75 milliárd forint keretösszeget.

A keretmegállapodás különféle kommunikációs feladatok ellátására irányul, a meghatározott feltételek és a konkrét feladat(ok)ra vonatkozó egyedi szerződés(ek)ben foglaltak szerint. Az elvégzendő tevékenységek körébe tartoznak - egyebek mellett - a következők: kutatási feladatok (kutatási koncepció kialakítás, adatfelvétel lebonyolítása, kutatási eredmény bemutatása, kommunikációs kampány kreatívok és koncepciók előzetes tesztelése, utómérése, tanácsadás, kommunikációs stratégiai tervezés és tanácsadás feladatok (komplex, éves kommunikációs stratégia kidolgozás és frissítés, kommunikációs cselekvési és akcióterv kidolgozás és frissítés, kríziskommunikációs stratégia kidolgozás és frissítés, hosszú távú és ad hoc kampánystratégia kidolgozás és frissítés.

A nyertesekkel május 11-én kötött szerződést az ajánlatkérő, de az csak most jelent meg hivatalosan. Indult még a közbeszerzésen - legalábbis papíron - a Roxer Kommunikációs Ügynökség Kft., és a Network 360 Reklámügynökség Kft.

50 milliárd rendezvényekre

Balásy Gyula másik két cége, a Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft. és a Visual Europe Zrt. nyerte meg februárban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal rendezvényszervezésre kiírt, 50 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzését is. A keret itt is csak egy évre szól.