A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívásban szereplő vasútállomások, illetve megállóhelyek a következők: Polgárdi, Füle, Balatonfőkajár-felső, Csajág, Balatonakarattya, Csittényhegy, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonarács, Balatonfüred, Aszófő. A leggyakoribb munkák: felújítás, akadálymentesítés, parkolóépítés, kerékpártároló építés, utastájékoztatási rendszer korszerűsítése, környezetrendezés.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasúti közlekedéshez kapcsolódó magasépítési és/vagy mélyépítési létesítmény/építmény kivitelezéséből - az egyes állomásoknál különböző, de - 240 milliótól 880 millió forintig terjedő nettó árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő május 3. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

A Napi.hu tavaly februárban írt arról, hogy a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti 55 kilométeres szakasz  felsővezeték építését az ÉB 2018 konzorcium végzi, amelynek tagjai a budapesti Vasútvill Kft. és a felcsúti R-Kord Kft. A vállalási ár 23 milliárd forint. Októberben pedig arról adtunk hírt, hogy eredménytelen lett a Balatonfüred-Keszthely/Ukk vasútvonal fejlesztésének tervezésére kiírt közbeszerzés. A munka magában foglalja a vonalszakasz villamosításának a tervezését is.