A nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek a következő projekteket kell megterveznie és kiviteleznie:

- a Duna Balparti Regionális Vízellátó Rendszer víztermelésének, vízellátásának kapacitásbővítő fejlesztésének első és második üteme,

- a Duna Jobbparti Regionális Vízellátó Rendszer víztermelésének, vízellátásának kapacitásbővítő fejlesztésének két üteme,

- a Dömösi Vízellátó Rendszer víztermelésének, vízellátásának kapacitásbővítő fejlesztése.

A teljesítés fő helyszínei - többek között - a következő települések: Csömör, Fót, Dunakeszi, Szada, Szentendre, Gödöllő, Őrbottyán, Csomád, Vác, Dömös, Pilismarót, Tahitótfalu, Pilisborosjenő és Leányfalu.

A nyertessel február 25-én írták alá a szerződést az ajánlatkérők.

Indult még a közbeszerzésen a debreceni Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. is.

A Napi.hu egy napja írt arról, hogy egy hét alatt közel 73 milliárd forint értékű ivóvíz- illetve szennyvíz beruházásokat nyert el a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. Különösen aktív Debrecen környéken.

Tavaly októberben padig arról adtunk hírt, hogy a gödi Samsung vízellátásába is beszállt Mészáros Lőrinc cége. Akkor két közbeszerzésen vízi-közmű fejlesztések kivitelezését nyerte el a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., együtt az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel, összesen nettó 47,8 milliárd forinttal.

Az első projekt Komárom város ivóvízellátásának bővítése, valamint a Komáromi Ipari Park víziközmű-hálózatának fejlesztése, amelynek az ellenértéke 11,3 milliárd forint.

A második projekt keret összege pedig 36,5 milliárd forint. Az elvégzendő feladat a gödi ipari-innovációs fejlesztési terület (Samsung gyár) víziközmű hálózatok infrastruktúra-fejlesztése, amelybe bele tartozik a szennyvízelvezetés és -tisztítás valamint az ivóvíz és ipari víz ellátás tervezése és kivitelezése, továbbá Szikszó és térsége víziközmű-hálózatának fejlesztése.