Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tendert írt ki a hűtővíz biztosítására, alacsony vízállásnál. Ezt úszóművekre szerelt dízel szivattyúkkal kell biztosítani. A közbeszerzést a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a VIKIV Vízügyi Kivitelező Kft. nyerte 1 milliárd 196 millió forinttal.

NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egy 2 milliárd 385 millió forintos keretszerződést kötött a projektjei előkészítésének segítésére. A segítő cégek a következők lettek: TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft., Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kft., UTIBER Közúti Beruházó Kft. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt.

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár építését kérte a miskolci egyetemváros területén. Ezt a tendert a Mészáros Lőrinc gyermekei tulajdonában lévő FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Építő-és Épületkarbantartó Zrt. nyerte 7 milliárd 8 millió forinttal.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciójára a tendert, amelyet 2018 szeptemberében nyert meg a KÖTIVIÉP’B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. 3 milliárd 597 millió forinttal. Az ár most 4 milliárd 22 millió forintra emelkedett. Az indok: a vezetőmű oszlopok acéllemezei jelentősen korrodáltak, így a létesítmény használhatatlan állapota, valamint az altalajviszonyok együttesen indokolják a műszaki tartalom változását.