Az idén júniusi 22 milliárd forint után most 11 milliárd forint értékű kötvényt bocsátott ki a Kész Holding közölte a társaság. 

Sikeresen zárult a társaság második körös kötvénykibocsátása: a vállalat a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében ezúttal 10 milliárd forint értékben kínált fel kötvényeket. A hétfői kötvényaukción végül a befektetők mintegy 12,3 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot, ami meghaladta a felajánlott mennyiséget és végül 11 milliárd forint értékben túljegyezték a kötvényeket. A hétfőn tartott aukción az intézményi befektetők 220 darab, egyenként 50 millió forint névértékű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, az ötödik évtől amortizálódó kötvényt vásároltak meg 3,89 százalékos éves átlagos hozammal, míg a kupon mértéke 4,1 százalék. A kötvénykibocsátás megszervezésében befektetési szolgáltatóként az OTP Bank vett részt.

A 11 milliárd forintos friss tőkét a Kész-csoport elsősorban az építőipari kapacitásai bővítésére és hatékonyságnövelésre, valamint ingatlanfejlesztési portfóliójának bővítésére fordítja.