Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által 2016. november 13-án kiírt pályázaton. A támogatásról szóló szerződést a Prosperitati Alapítvány és a Masterplast Csoport képviselői pénteken írják alá Szabadkán.

A vállalat a fejlesztéssel tovább növeli üvegszövet-gyártási kapacitását és a magas minőségű termékek arányát, amellyel új piacokat is megcéloz. A bővítés eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet-gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert.

A közlemény szerint Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke kifejtette: a társaság Szabadka 2.0 elnevezésű új beruházását a jövőre vonatkozó piaci kilátások indokolják. Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt, és úgy látják, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően a jövőben ez folytatódni fog - tette hozzá.

A most bejelentett közel 6,7 millió eurós fejlesztés a korábbi, 8,4 millió eurós projektet egészíti ki, vagyis néhány év alatt több mint 15 millió eurót költ gyártási kapacitásának növelésére a Masterplast Csoport - írták.

A közleményben felidézték, hogy a Masterplast Csoport sikeresen lezárta a szabadkai gyárának 2015-ben megkezdett fejlesztését. A 8,4 millió eurós, több fázisban megvalósult beruházással a vállalat jelentős mértékben növelte üvegszövet-gyártási kapacitását. A projekt eredményeként európai szinten is meghatározó üvegszövet-gyártó lett a Masterplast, stabil piaci pozíciókkal. Ezért döntött úgy, hogy a mennyiségi bővítés mellett a magasabb minőségű termékek gyártására irányuló fejlesztéseket is megvalósítanak a szerbiai üzemben, amellyel új nyugat-európai piacokon jelenhet meg a társaság - közölték.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit.

A Masterplast Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a papírok a csütörtöki kereskedést 533 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 595 forint, a legalacsonyabb 486 forint volt. A társaság 2016-os árbevétele 80 millió euró volt.