A Magyar Közlönyben megjelent határozat sorba veszi a KEHOP-projekteket és meghatározza azok támogatását, amely 100 százalékos, tehát önrész nélküli.

A „DMRV Zrt. kapacitásbővítő fejlesztések” című projekt támogatása 16 milliárd 221 millió forint. A Napi.hu nemrégiben adott hírt arról, hogy a váci DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kapacitásbővítését végezheti el a Mészáros és Mészáros Zrt., nettó 15 milliárd 725 millió forintért.

A második beruházás a „Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű – Balmazújváros  – Hajdúnánás – Hajdúböszörmény távvezeték építése” címmel szerepel a listán 17 milliárdos támogatással. Ezt és a következő két közbeszerzést itt foglaltuk össze. Ezt a Mészáros-cég nettó 16 milliárd 976 millió forinttal nyerte meg.

A „Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító művének (Balmazújváros) és a Debrecen 1. sz. vízműig húzódó távvezetékek korszerűsítése az ivóvíz minőség javítása és az ellátás biztonságának növelése érdekében” című beruházás támogatása 16 milliárd 630 millió forint, ezt a munkát 16 milliárd 212 millió forinttal nyerte Mészáros Lőrinc cége.

A „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése” című, az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése” című és a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című projektek támogatása 13 milliárd 450 millió forint, ezeket 12 milliárd 932 millióval nyerte Mészáros vállalkozása.