A Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti belvárosi teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben, aki egy, az eljárásban ismeretlenül maradt személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza - adta hírül a Fővárosi Főügyészség kedden, később pedig kiderült, hogy Kozsó Zöld Teknős Barlangja nevű létesítményéről van szó.

A hírek szerint volt tulajdonostársa jelentette fel a '90-es évek magyarországi könnyűzenéjében feltűnt hakniművészt. Az ex-cégtárs úgy fogalmazott az ügyről, hogy az ezotériában jártas celebnél "varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája."

A 24.hu megkereste Kozsó kiadóját, a Magneotont, ahonnan azt válaszolták, hogy nincs felhatalmazásuk nyilatkozni. Csak annyit tettek ehhez hozzá, hogy:

Egy adminisztrációs és jogi kérdésről van szó, melyben az előadó tisztázni szeretné magát, így Kozso természetesen részt vesz a tárgyaláson. A bírósági szakasz lezárultáig az ügyben az énekes nem kíván nyilatkozni, az esetet és az ügyészség döntését a továbbiakban nem kommentálja.