Kellemetlen pillanatokat élnek át azok a külföldi turisták, akik a budapesti Carlton Hotelbe foglaltak szállást, mivel sokuknak csak a budai négycsillagos szálloda bejáratánál derül ki, hogy hiába fizettek előre a szobáért, a hotel zárva van – számolt be a 24.hu.

Egy közelben dolgozó férfi arról számolt be a portálnak, hogy folyamatosan kalauzolja a külföldieket, akiknek mindössze a szálloda ablakára kiragasztott A4-es papíron jelzik, hogy a hotel zárva van.

A kifüggesztésen egy telefonszámot is megadtak, ami egy másik hotel elérhetősége. Ez a telefonszám a főváros pesti oldalán, a Carlton Hoteltől kilométerekre fekvő, VII. kerületi Eurostars Danube Budapest Hotelben csörög. Ebben a szállodában biztosítanak szobát azoknak, akik eredetileg a 2020 óta zárva tartó budai hotelbe foglaltak.

A tájékoztatás szerint a koronavírus-járvány miatt az összes szállodájukat be kellett zárniuk, az újranyitás pedig nem volt zökkenőmentes. A problémák ellenére mégis sikerült a Carlton Hotelt felkészíteni az újranyitásra, ám az értékesítést már hetekkel, hónapokkal a tényleges újranyitás előtt meg kellett kezdeniük. Ez okozta azt a problémát, hogy több vendég is olyan időpontra foglalt le szobát, amikorra még nem tudott kinyitni a hotel.

Telefonon a társaság azt közölte, hogy szeptemberre tervezik a budai hotel újranyitását, így a jövő hónapra már ténylegesen lehet szállást foglalni. Csakhogy a szálloda honlapján a 24.hu sajtómunkásai is könnyedén tudtak augusztusi időpontra szobát foglalni.