Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kimondja: a kormány egyetért a taszári repülőtér területének kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításával, kereskedelmi repülőtér kialakítása érdekében.

Ezt követően a határozat helyrajzi szám szerint felsorolja az eladásra szánt, Taszár, Zimány, Orci, Kaposhomok, és Kaposkeresztúr területén fekvő ingatlanokat. Ezeket versenyeztetés mellőzésével, legalább a független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értéken kell értékesíteni.

A kormány utasítja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján – gondoskodjon az ingatlanok tulajdonjogának átruházására irányuló adásvételi szerződés megkötéséről, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-vel. A határidő: 2021. december 31.

A Céginfo.hu adatai szerint az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. idén nyáron alakult, a jegyzett tőkéje 5 millió forint. A cég jegyzésére a pápai Cseke István és a zalakarosi Németh János jogosult, akik az alapító-részvényesei a cégnek.