Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. október 31-i - szerdai hatállyal visszavonta megfelelőségi véleményét az Északkelet-Pest és Nógrád megye 116 településének szemételszállítását végző Zöld Híd Nonprofit Kft.-től. Ez a cég volt az, amely októberben jelezte, hogy a rezsicsökkentés, valamint a szállítási díjak központosítása miatt forráshiányos helyzetben van, ezért nem szállítja el a szemetet az érintett települések nagy részéről.

Azóta már a katasztrófavédelem vette át az érintett területeken a hulladékszállítás irányítását, de az ügy ezzel nem ért véget: a Népszava értesülései szerint ettől nem módosult a térségben a települési hulladék - szükséghelyzet szerinti - elszállítási rendje. Viszont jogilag van még egy nehézség: a szabályok szerint, ha a központi szemétdíjbeszedőnek megrendül a bizalma egy hulladékszállítóban, az érintett önkormányzatoknak hat hónapon belül más kukacég után kell nézniük.

Ugyanakkor a többi szóbajöhető szemétszállító is a tönk szélén van a lap szerint, ami miatt nehéz lehet a pótlás. Főként azért, mert a kis szemétszállítók ellehetetlenülése miatt választották épp a térség önkormányzatai a Zöld Hidat.

Hétfőre várható a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzatok tulajdonosi ülése, ahol az előzetes várakozások szerint megpuccsolhatják a cég székhelyéül szolgáló Gödöllő polgármestere, az LMP-vel korábban szövetkező, majd szakító Gémesi György elnöki posztját.