Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Volánbusz Közlekedési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ellenőrzést a Volánbusz és az alvállalkozói menetrend szerint járatain kell elvégezni, ez év végig 100 500 óra keretig. A feladat része a vitel- és pótdíj beszedése és elszámolása, továbbá az ellenőrzésekkel kapcsolatos adminisztratív munkák elvégzése.

A nyertessel január 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Mint a Napi.hu megírta, 2017-ben a budapesti Elit Security Group Kft. és NG 12 Kft., valamint a szegedi DAKÖRT Kft. ellenőrizhette a Volán járatain a jegyeket, mintegy 70 ezer óra alatt, nettó 743 millió forint ellenében.

A mostani nyertes cég részese a Volán és a MÁV vagyonvédelmének is. Múlt év novemberétől öt cég, az ESG Holding Zrt., az MPT Security Magyar Posta Takarék Biztonsági és Logisztikai Zrt., a CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft., a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt., valamint a Securimaster Protect Plusz Kft, láthatja el a Volánbusz komplex vagyonvédelmét, nettó 4 milliárd 755 millió forint keretösszeg erejéig.

Tavaly januártól pedig négy vasúti cég az ország 32 régiójában nettó 3 milliárd 702 millió forintért végeztet különféle személy- és vagyonvédelmi szolgáltatásokat. A nyertesek következők: Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt., ESG Holding Zrt., Bank Biztonság Bizalom Zrt., Airport Service Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Novum Guard Szolgáltató Kft., PREV-INFO Kft. és a Holdesco Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. is.

Ezeken túl is számos vagyonvédelmi tender nyertesei között szerepel az ESG Holding, amelynek - a Céginfo.hu adatai szerint - a 2019-es árbevétele 2 milliárd 114 millió, az adózás előtti nyeresége pedig 199 millió forint volt. A cég tulajdonosa 2018-tól  BLK Corporation Kft, azt megelőzően pedig Fischer József és felesége volt a tulajdonos.