Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NBB és a tulajdonos DÖB-68 Zrt. a vásárlással kapcsolatos dokumentumokat kedden írta alá a Fő utcában található épületről.

Az ingatlan megvásárlásával a bank, amely az egyetlen kelet-közép-európai központtal rendelkező multilaterális fejlesztési intézmény, nemcsak megerősíti Budapest nemzetközi pénzügyi központként elért státuszát, hanem nagyban hozzájárul Magyarország befektetési vonzerejének további növekedéséhez is - írta közleményében a Nyikolaj Koszov az NBB igazgatótanácsának elnöke.

Az NBB tavaly költözött Budapestre. Tavaly év végén az NBB már több mint 170 szervezetet és intézményt tudhatott befektetői között - bankokat, nyugdíjalapokat, biztosítótársaságokat -, többek között Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország, Hollandia, Magyarország, Moldova, Románia, Oroszország és az Egyesült Királyság területéről.

Tízmillió euróval 17,2 százalékra növelte tőkerészesedését Magyarország az NBB-ben január 15-én. A hozzájárulást követően 60 millió euró összegű alaptőke részesedésével (17,2 százalék) Magyarország a Nemzetközi Beruházási Bank második legnagyobb részvényesévé vált. A bank befizetett alaptőkéje ezzel 349,61 millió euróra nőtt - írta az MTI.

A XIX. században épült neoreneszánsz stílusú palotát Ybl Miklós tervezte. Az épületegyüttes, amelynek a Lánchíd Palota is része, rajta van az UNESCO világörökség-listáján. 1870-ben a tulajdonjogot a Magyar Államkincstár kapta meg.