A lapok értékesített példányszáma három hónap alatt átlagosan 2,5 százalékkal zsugorodott, éves bázison pedig átlagban több mint 13 százalékos a vásárlók lemorzsolódásának aránya - írja az mfor.hu.

Mindez azt is jelenti, hogy amióta Mészáros Lőrinc felvásárolta a vidéki lapokat, azóta az olvasók majdnem 22 százaléka pártolt el tőlük. Mindez számokban: 249 ezerről 195 ezerre esett az eladások száma. Szomorkodnia azért nagyon nem kell, hiszen balatoni cége szép nyereségről számolt be.

Érdekesség még a lappiacon, hogy megtorpant a Népszava, amely az elmúlt időszakban sokat tudott profitálni abból, hogy a kormányközeli tulajdonosok bezáratták a Népszabadságot és a Magyar Nemzetet. Bár éves bázison továbbra is pluszban van a lap, az idei harmadik negyedévben már egy százalékos visszaesést mértek.

Ugyanakkor a napilapok közül a legnagyobb zuhanást a Blikk könyvelte el. A második negyedévhez képest 11,1 százalékkal csökkent az eladott példányszám (81 178 darabra), amivel éves bázison 18,9 százalékos lett az elmaradás. Egy év alatt a vásárlói ötödét veszítette el a lap.