Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lázár János kormánybiztos, cégvezető, volt kancelláriaminiszter nem tagadta azt a kérdésben megfogalmazott állítást, miszerint az agrárpályázatokon eddig csak és kizárólag NER-közeli üzletemberek jutottak forráshoz - írja a 444.hu annak kapcsán, hogy az Mfor interjút készített a politikussal. A kérdésre azzal felelt, hogy a következő időszakban annyi forrás lesz az új vidékfejlesztési programra, hogy “azt tudom mondani a jövőre nézve, hogy mindenki nyerni fog, aki agrárvállalkozásként pályázik. Ez a forrástömeg ugyanis lehetővé teszi, hogy mindenki forráshoz jusson.”

“Nem titok, előkészítés alatt áll egy olyan kormányzati döntés, amellyel a folyamatban lévő, különböző élelmiszeripari, állattenyésztési pályázatokon indulók - ha megfelelnek a formai követelményeknek - nyerni fognak.”

További részlete az interjúnak, hogy Lázár újra háborút hirdetett a Magyarországon jelen lévő külföldi élelmiszer-kereskedelmi láncok ellen, elővéve azt a be nem bebizonyosodott vádat, miszerint Kelet-Közép-Európába ugyanazon címke alatt rosszabb árut adnak el, mint Nyugat-Európában. Arra célozott, hogy jobban rájuk lehetne ereszteni a fogyasztóvédelmet, és az építési szabályokat is megváltoztatná a kárukra.

Új elem, hogy szerinte “a magyarországi online élelmiszer-kereskedelmet magyar kézben kell tartani.” és ezen a területen a magyar politikának “a magyar Coopot és a magyar CBA-t helyzetbe kell hozni." Elismerte ugyanakkor, hogy erről nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, mint ő, még a Fideszen belül is van erről vita.