Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Paksi Atomerőmű honlapján megjelent közlemény szerint 2018. január 22-én 8 óra 44 perckor a Paksi Atomerőmű 3. blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt automatikus védelmi működés lépett életbe, amelynek következményeként a reaktorblokk leállt.

Nem a Paksi Atomerőmű berendezéseiben történt a meghibásodás, hanem a létesítmény területén kívül elhelyezkedő 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson - mondta el az MTI-nek Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ez az állomás biztosítja a blokk kapcsolódását az országos elektromos hálózathoz -tette hozzá. A meghibásodás okainak kivizsgálása megkezdődött. Az újraindítás az atomerőműben szokásos szigorú szabályoknak megfelelően, a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg - mondta Kovács Antal.

Hétfőn kiderült, hogy veszélyben lehet a paksi atomerőmű bővítése: Ausztria az Európai Bíróságnál támadja meg az Európai Bizottság engedélyét a létesítésre.

A fotó forrása: MTI Fotó/Sóki Tamás.