Dolgozóinak csaknem felét, 142 embert bocsát el csoportos létszámleépítés keretében az autó üléshuzatok gyártásával foglalkozó Car-Inside Kft. Lentiben - erősítette meg csütörtökön az MTI-nek a társaság ügyvezetője. Csillag Balázs elmondta: a németországi bejegyzésű Prevent konszern tulajdonában lévő négy magyarországi üzem közül Lentiben 142 embertől válnak meg augusztusban, de ezzel összefüggésben a Vas megyei Körmenden és Jánosházán még körülbelül 20 dolgozónak mondanak fel. A cégtulajdonos döntése szerint ugyanis más országbeli üzembe telepítik át az egyik német autótípus üléshuzatainak Magyarországon eddig veszteséges gyártását. Az MTI úgy tudja, hogy a németországi bejegyzésű, de valójában bosznia-hercegovinai tulajdonú Prevent konszern Lentiből a BMW M7-es típusához készülő üléshuzat varrását telepíti át a cégcsoport Bosznia-Hercegovinában lévő üzemébe.

A négy magyar településen most még összesen több mint 800 embert foglalkoztató társaság lenti üzemében nagyjából 150-en maradnak.

Az ügyvezető hozzátette: eredményesnek ígérkező tárgyalásokat folytatnak újabb megrendelésekről, de ezek jó eséllyel csak október környékén hozhatnak eredményt a Lentiben az egyik legjelentősebb munkaadónak számító cégnél.

Nagykanizsán változatlan marad a létszám, a Lentiben lévő üzemből történő elbocsátások pedig azért érintik Körmendet és Jánosházát, mert az előbbi a szabászati munkák helyszíne, az utóbbi pedig a központi raktárnak ad helyet. Ezen a két telephelyen azonban a - szintén augusztusra tervezett - elbocsátás mértéke nem éri el a csoportos létszámleépítés szintjét.

A Zalai Hírlap csütörtöki száma arról számolt be, hogy a dolgozókat Lentiben váratlanul érte a létszámleépítés közlése. Matthias Bröcker, a gyár igazgatója nemcsak a számadatokról számolt be az alkalmazottaknak, de az érintett dolgozók nevét is ismertette a bejelentéskor.