A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi adatai szerint Sajószentpéteren egészségtelen a levegőminőség.

Nyíregyháza, Miskolc, Oszlár, Kazincbarcika, Putnok, Salgótarján, Dorog és Várpalota levegőjét kifogásoltnak minősítették a magas szállópor-koncentráció miatt.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta, hogy kedden és szerdán nem várható javulás a levegőminőségben.

Kedd délután a ködfoltok feloszlását követően napos, fátyolfelhős idő lesz csapadék nélkül. A Nyugat-Dunántúlon estefelé már megvastagodhat a felhőzet. A keleti, délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet - áll a Met.hu előrejelzésében.

Szerdán pedig alapvetően napos idő várható. Hajnalban foltokban köd, kisebb körzetekben esetleg réteges felhőzet is képződhet, de ezek délelőtt gyorsan feloszlanak. Csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A maximum 12 és 16 fok között alakul.