Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hamarosan kinevezik a tárca nélküli minisztérium államtitkárait, a kapun belüli beruházást, a műszaki területet Aszódi Attila, a vállalkozókkal való kapcsolattartást, az innovációt, a térségfejlesztést Becskeházi Attila felügyeli majd - közölte Süli János az MTI tudósítása szerint. Szerinte nehéz lesz a 40 százalék hazai beszállítói hányad elérése, a magyar vállalkozók elsősorban kivitelezési munkákba, berendezések és alapanyagok szállításába tudnak majd bekapcsolódni.

A tárca nélküli miniszter felhívta a figyelmet arra, a fővállalkozó várhatóan nagyobb csomagokban írja majd ki a feladatokat, ezért szükség lesz a vállalatok együttműködésére a tenderen való induláshoz, illetve az elnyert célfeladatot minősített vállalkozás végezheti.

Parragh László, az MKIK elnöke, a magyar-orosz tagozat elnöke is kiemelte, hogy a két ország közötti kapcsolatokban nagy lehetőségek vannak. Az ország energiaellátása szempontjából fontos a Paks 2-beruházás megvalósítása. A kamara elnöke felhívta a vállalkozók figyelmét arra, hogy kövessék a beruházás előkészítettségét, "nehogy a kocsi megelőzze a lovakat".

A magyar mérnökök és tudósok sokat tettek a atomenergiáért - mondta a gazdasági fórumon Vlagyimir Szergejev, Oroszország magyarországi nagykövete. A paksi atomerőmű az egyik legbiztonságosabb, a bővítés pedig garanciát jelent arra, hogy Magyarország energiarendszere megbízhatóan működjön, gazdasága versenyképes maradjon - véli a nagykövet.

A paksi atomerőmű bővítése átláthatóan valósul meg, így a vállalkozók is megfelelő információt kapnak - mondta az MTI szerint Andrej Mazin, a Roszatom magyarországi képviseletének vezetője.