Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból és eladja klubot működtető gazdasági társaságot - tudta meg a Goal.com a vállalkozótól magától. Az agrár- és ingatlanpiaci vállalkozó azt nyilatkozta, hogy saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezen felül az ő, valamint a DVTK management-je által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.

A 14. leggazdagabb magyarként rangsorolt Leisztingert a port értesülése alapján a Dereszla Borászat válthatja a klub tulajdonlásában. Ez a társaság Mészáros Lőrinc felcsúti vállalakozó, a kormányfő jó barátjának érdekeltsége, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia révén már az első osztályban érdekelt a harmadik leggazdagabb magyar milliárdos. A másik vevő egy egészségügyben érdekelt, meg nem nevezett cég.

A csapat új főszponzora pedig a Hell energiaital lehet.

Leisztinger és Mészáros érdekeltségei között volt már ennél nagyobb volumenű adásvétel is: akkor a Hunguest Hotelt adta el az Opus Nyrt.-nek, ami a felcsúti üzletember tőzsdei érdekeltsége.