Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt, gyorsított eljárás eredményét az ajánlatkérő Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A gyorsított eljárás indoka a következő: " az ajánlatkérő a területfelmérési munkákat még a vegetációs időszak előtt el kívánja végezni, később a terepi munkák csak több hónapos csúszással végezhetők el. A területek megközelítése a téli, lombmentes időszakban, kedvező esetben fagyott talajviszonyok esetén a változatos terepviszonyok mellett lehetséges. Továbbá a kapcsolódó beruházás megvalósításának tervezett határideje 2023. december, mely a tervezés átütemezése esetén nem tartható."

Az indító állomás az úgynevezett Fesztiválkatlan területén 600 négyzetméteres, míg a fogadó állomás a Kopasz-hegy felső részén 1500 négyzetméteres lesz. A mintegy 2-2,1 kilométer hosszú libegő nyomvonala 27 ingatlant érint, a tartóoszlopok száma pedig 9-14 lehet. 

A nyertes cég alvállalkozóként vonja be a tervezésbe az osztrák "Gaugelhofer & Ganyecz" Seilbahnplanungsgesellschaft m.b.H. nevű társaságot. A nyertessel március 26-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen - közös ajánlattevőként - a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. és a budapesti Gravitas Bányagépészeti Vizsgáló Állomás Kft.

A Napi.hu március közepén írt arról, hogy panorámaliftet kap a tokaji tévétorony. A győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezheti Tokajban a Kopasz-hegyi tévé torony megújítását, nettó 49 millió forintért.