A hagyományos hűségprogramok talán legkényelmetlenebb tulajdonsága, hogy egy külön figyelmet igénylő műanyag kártyához kötődnek, és gyakorta nem nyilvánvaló, nehezen nyomon követhető, hogy egyáltalán milyen előnyöket, mekkora mértékű kedvezményeket kínálnak. Sokan vannak, akik bár csatlakoznak a hasonló programokhoz, nem kívánják "megszállottan" követni az akciókat, ezért időről időre, vagy akár végleg megfeledkeznek róluk.   

Ezzel a megoldással szakít a Lidl Plus, amely az országban elsőként nyújt kizárólag digitális hűségprogramot, amely sokféle hasznos szolgáltatást is ajánl. Ezzel a plasztikkártyák helyett az emberek többségénél mindig kéznél lévő mobiltelefonon keresztül biztosít könnyen kezelhető, gyorsan áttekinthető lehetőséget a spórolásra. Lényegében azonnali rálátást ad a felkeresett üzlet akciós kínálatára, a vásárlás idején éppen elérhető és forintosítható kedvezményekre. Emellett pedig kaparós nyereménykártya formájában nem várt meglepetést kínál azoknak, akik rendszeresen vásárolnak a Lidl üzleteiben.

A bevásárlás során igen körülményes odafigyelni a költéseinkre, pedig utólag nem nehéz rájönni, hogy akár minden egyes alkalommal ezreseket spórolhattunk volna. Erre a problémára ajánl egyszerű megoldást az alkalmazásban elérhető digitális nyugta és vásárlási összesítő, amelyekkel folyamatosan ellenőrizni lehet, hogy mennyiért vásároltunk, sőt az is figyelemmel kísérhető, hogy akár egy hónapos bontásban mennyit takarítottunk meg. Ez nem pusztán leegyszerűsíti és hatékonnyá teszi  a bevásárlást, hanem hozzásegít, hogy pontosabb képet kapjunk az igényeinkről, szokásainkról. 

Könnyedén, praktikusan, bonyodalmak nélkül 

Az ingyenes applikáció letöltésével a regisztrációt követően máris elérhetővé válik a digitális hűségkártya és ezzel együtt számos szolgáltatás. Az üzletkereső segítségével bármikor könnyedén megtalálható a hozzánk legközelebb eső Lidl-áruház és a nyitvatartás. Az alkalmazásban minden héten exkluzív kuponok jelennek meg, amelyeket az általunk kedvelt, vagy éppen a hozzánk legközelebb eső üzletben válthatunk be.

Kép: Lidl Magyarország

A kuponok százalékos mértékben, vagy fix összegben kifejezett kedvezményeket kínálnak, és alkalmanként bármilyen terméktípus megjelenhet az ajánlatok között. Az akciós terméket tehát elég csak a kosárba helyezni. Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy az alkalmazásban szereplő kedvezmény pontosan melyik termékre vonatkozik, könnyedén ellenőrizni tudjuk a cikkszám segítségével.

A kiválasztott kuponokat egy gombnyomással aktiválni lehet, majd a kasszánál történő azonosítás után a kedvezmény automatikusan levonásra kerül. A kuponok beváltásához mindössze a pénztáraknál elhelyezett szkenneren szükséges a digitális kártyán lévő QR-kódot beszkennelni.

A Lidl Plus – más hűségprogramokkal ellentétben – minden alkalommal kizárólagos kedvezményt nyújt azoknak a vásárlóknak, akik fizetéskor leolvassák hűségkártyájukat a pénztárnál. 

Hogy a meglepetést ne a végösszeg, hanem az újabb kedvezmény okozza

Az alkalmazásban az értesítések között minden azonosított Lidl Plus-vásárlás után megtalálható a vásárlási összesítő. amely tartalmazza a beváltott kuponokat, valamint a megtakarítás összegét. A felhasználók minden fizetés után megkapják a nyugtájuk digitális másolatát. Ezek mentésre kerültnek az applikációban, így az összes tranzakció részletei és a felhasznált kedvezmények visszanézhetőek a digitális nyugták menüpont alatt.

A kaparós nyereménykártya egy újabb érv amellett, hogy minden vásárlás során érdemes azonosítani magunkat, hiszen azt a pénztártól való távozás után mindenkor megkapjuk, és további kuponokat, vagy ajándék terméket nyerhetünk vele. Működése egyszerű: a mobilon ujjal kell lekaparni a felületet és ha sikerült kupont nyerni, csak el kell menteni a többi kupon közé, hogy a legközelebbi bevásárlás során érvényesíthessük.

A nyeremények meghatározott százalékos kedvezményeket kínálhatnak (például 10-20, de akár 70-80 százalékos mértékben) adott termékekre, vagy különböző típusú forintösszegben meghatározott engedményeket árucikkekre, illetve a vásárlás végösszegére. Megjelenhet ugyanakkor bármilyen más típusú nyeremény is, amely automatikusan és véletlenszerűen szerepel a játékban.

Pluszszolgáltatások: ez még csak a kezdet!

Az alkalmazás nyújtotta előnyöket nem csak a Lidl áruházaiban lehet beváltani. A Partnereink ajánlatai menüpont alatt további kedvezmények érhetők el a mindennapi szolgáltatásoktól kezdve a szezonális kényeztetésig. A palettán sokféle engedmény jelenhet meg: például autószervizben munkadíj kedvezmény, vagy wellness kikapcsolódás esetén plusz egy éjszaka ingyenesen. 

Az alkalmazáson belül értesítések gondoskodnak arról, hogy ne maradjunk le semmiről. A kezdőképernyőn a csengőikonra kattintva láthatjuk az áruházlánc friss értesítéseit, valamint a vásárlási összesítőt. Továbbá a kezdőoldalról elérhető az aktuális akciós újság digitális változata.

Az applikáció valamennyi Lidl-üzletben használható, és minden olyan országban, ahol a Lidl Plus elérhető. Az alkalmazás Google Play Store, App Store és Huawei AppGallery platformokon ingyenesen letölthető. Már látszik, hogy nagyon gyorsan népszerűvé vált: az app store-okban az ingyenesen letölthető applikációk között jellemzően az első helyen szerepelt, vagy szerepel még most is.

A Lidl folyamatosan a tartalom fejlesztésén dolgozik, valamint azon, hogy új izgalmas funkciókkal bővítse a Lidl Plus élményét. Ha elegendő felhasználó veszi igénybe az alkalmazást, az áruházlánc gyorsabban reagálhat a vásárlók igényeire majd a jövőben. Így valószínűleg nem kell sokat várni arra, hogy még inkább személyre szabott szolgáltatások is megjelenjenek.

A cikk a Lidl Magyarország támogatásával készült.