Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl ezúttal több termékcsaládot - mint például a Vemondo és W5 Eco – tesz karbonsemlegessé. A diszkontlánc az egyes árucikkek előállítása során nyomon követte azok kibocsátásait, és az így kapott értéket világszerte különféle klímavédelmi projektek (például erdőtelepítés, napelempark telepítés, tiszta ivóvíz biztosítás) támogatásával ellentételezte, vagyis karbonsemlegessé tette. A két termékcsaládhoz jelenleg négy árucikk – növényi ital, tofu, pizza és környezetbarát mosogatószer - tartozik, de a vállalat jelenleg is azon dolgozik, hogy tovább bővítse karbonsemleges termékkínálatát, ezáltal pedig tovább csökkenthesse szén-dioxid kibocsátását.

Szintén a klímavédelem jegyében a diszkontlánc 2021. október 21-től piacra dobja szezonálisan elérhető, 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készült háztartási termékeinek – például vödrök, ruháskosarak, tárolódobozok - második kollekcióját. A Lidl a Schwarz Csoport környezetvédelmi részlegével, a PreZero-val közösen megalkotott termékeinek különlegessége, hogy a Magyarországon forgalomba hozott árucikkek gyártása során 21,4 tonna régi műanyagot használtak fel, és az így történő előállítás lényegesen kevesebb erőforrást használ fel, mint az új műanyagból készült hagyományos termékeké.

Az áruházlánc célul tűzte ki azt is, hogy 2025-ig 20 százalékkal csökkenti műanyagfelhasználását. Ezzel összhangban - a zöldségek és gyümölcsök után - ezúttal a húskészítmények árucsoportban folytatta csomagolásoptimalizálását, aminek köszönhetően összesen 5,8 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat. Az átláthatóság és a tudatos vásárlói döntések segítésére a Lidl az érintett termékeket saját, „Felelősen Csomagolva” logójával látja el, mely megmutatja az egyes árucikkek esetén elért csökkenés mértékét is.