Október 7-e hétfőtől nem lehet fizetni a Lidl-üzeletekben Edenred és Erzsébet típusú utalványokkal, illetve kártyákkal. Ezt az üzenetet írta ki a lánc az egyik boltjukban.

A döntés mögött nem meglepő módon az állhat, hogy a kormány idén jelentősen szűkítette a béren kívüli juttatások körét azzal, hogy több elem a munkabérrel azonos kulccsal adózik. Arról, hogy miért pont október 7-től nem fogadja el a Lidl az utalványokat, megkérdeztük a céget.

Reagált a cég

A 2019. január 1-én bekövetkezett adóváltozás hatásként mind az Edenred-, mind pedig az Erzsébet-utalványok forgalma jelentős mértékben csökkent - közölte a Napi.hu kérdésére a diszkontlánc.

Ehhez kapcsolódóan az a tény, hogy az Erzsébet utalványok- és kártyák felhasználásának érvényessége 2019. december 31-én megszűnik, nem teszi indokolttá azt az informatikai fejlesztési költséget, amely a kártyák elfogadásához elengedhetetlen az áruházlánc kasszarendszerének modernizálása során - fogalmazott a társaság.

Az Edenred érvényessége nem szűnik meg, sőt termékkínálatuk tovább bővül 2020 januárjától. Termékeik valóban nem használhatók már a Lidl-ben a lánc saját döntése alapján, viszont közel 100.000 elfogadóhelyüknél változatlan azok beváltása - közölte lapunkkal az Edenred Magyarország .