Terjed a pletyka, hogy Baldauf László kiszáll a kereskedelemből, ezért értékesíti boltjait, a portálnak nyilatkozó források szerint pedig a magyar tulajdonú üzletláncok nem biztos, hogy versenybe tudnak vagy akarnak szállni a boltjaiért - hívja fel a figyelmet a portál.

Úgy tudják, Baldauf megválna például a budapesti Arany János utcai, a tárnoki, az ürömi, az erdőkertesi, és a szadai CBA-érdekeltségétől is. A Váci út 201. szám alatt pedig már megvalósult a deal: az eddigi CBA helyett november közepe óta Lidl üzemel.

Ezzel viszont pont a kormány céljaival ellentétesen változhatnak a tulajdoni arányok a kereskedelemben, vagyis csökkenhet a hazai tulajdonú boltok aránya. Pedig Baldauf eddig az Orbán-kormány minden lépését támogatta, ahol csak tudta, például teljes mellszélességgel kiállt a boltok vasárnapi zárvatartása mellett, támogatta, hogy a kereskedelem 60-65 százalékban magyar tulajdonban legyen és a CBA dolgozóit arra buzdította, hogy menjenek ki a békemenetre.

Éppen ezért a Portfolio egyik forrása meg is jegyezte, hogy "politikailag rendkívül kényes", ha a milliárdos csak multiknak adja el a boltjait, ezért nem is biztos, hogy száz százalékig megvalósul az üzlet. Baldauf nem válaszolt a portál kérdéseire.

Később Baldauf cáfolta a Független Hírügynökségnek, hogy eladna: "részletekbe nem szeretnék bocsátkozni, de azt muszáj leszögeznem, hogy semmit nem kívánok eladni, nem volt és nincs is ilyen tervem."Hogy mégse legyen teljesen egyértelmű a szituáció, végül elismerte, hogy tárgyal a Lidllel, de egyelőre semmi konkrétumot nem tud és nem is akar említeni. Amennyiben viszont lesz megállapodás, azt közleményben fogja tudatni a nagyérdeművel.