Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pótmunkák miatt drágul az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből. A tender módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 2017 márciusában aláírt szerződés az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ generál kivitelezési munkáinak elvégzéséről szólt. Az épület - a Liget projek részeként - Budapesten, a Szabolcs utca 33. szám alatt készült el. A közel 30 ezer négyzetméteres létesítmény 4 szintes földalatti részében találhatók a műtárgyak raktárai, míg a földszinten és a két emelten a restaurációs műhelyek kaptak helyet.

A nyertes cégek a következők voltak:

  • Strabag Építő Kft.,
  • Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft.,
  • valamint a stuttgarti Ed. Züblin AG.

A szerződést a felek többször módosították, a pótmunkát többletköltségei miatt. A legnagyobb - 4 milliárd 138 millió forintos tétel - a gyengeáramú és épületautomatikai rendszerek, valamint az azzal összefüggő gépészeti berendezések pótlólagos megrendeléséből adódott, még 2017-ben. Az utolsó módosítás a befejezési határidőre vonatkozott, amely 2019. november 30. lett.

Városliget beépítése: az üveg miatt drágult a zeneház

A Városliget Zrt. közölte még, hogy a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret, s sok évtizedes gyűjteményi és raktározási problémáira jelent hosszú távú, megnyugtató megoldást a Városliget szomszédságában, a XIII. kerületi Szabolcs utcában.

A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátorműhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. A beruházáshoz kapcsolódik egy új, 13 ezer négyzetméteres közpark az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat.