Mindenféle engedély nélkül rakták ki őket. A helyiek többsége egyáltalán nem örül az új közlekedési lehetőségnek. Ha nem gyűjti be a szolgáltató, akkor az önkormányzat fogja – mondta Kenéz István balatonlellei polgármester a napilapnak.

A polgármester figyelmeztetését másnapra tett követte: Lellén begyűjtötték a rollereket. Hasonló feszültséget keltettek az e-rollerek Balatonfenyvesen is, ott is intézkedett az önkormányzat a járgányok miatt.

Áprilisban egyeztettünk a szolgáltató céggel, és akkor megígérték, hogy nem úgy fogják csinálni, ahogy tavaly Alsóörsön kezdték – számolt be Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester. Ennek ellenére a szolgáltató mindenfajta előzetes tájékozódás és engedélykérelem nélkül kitelepítette a járműveit.

Az elektromos rollereket elszállíttatta a napokban a feny­vesi önkormányzat, s a tárolás költségének megváltását követően viheti el a rollereket a tulajdonosuk.

Balatonbogláron sem fogadták kitörő örömmel az e-rollereket. Sok a panasz miattuk, s nem nagyon látom a létjogosultságukat Bogláron. Most tárgyalunk a céggel – mondta Mészáros Miklós polgármester a Somogyi Hírlapnak.

Az üzemeltető cég képviselői szerint a rollerekkel nem káosz teremtése a céljuk, hanem épp ellenkezőleg. Varga Denise, a Lime magyarországi képviseletének vezetője szerint az önkormányzatok kérésére lassítani tudják az elektromos járműveket, s tilos parkolókat is az applikációba tudnak építeni. Van olyan város, ahol az önkormányzat végzi a rollerekkel kapcsolatos feladatokat.