1270 milliárd forint - ennyit fizettek a magyar alapítású LogMeInért amerikai tőkebefektetők. A San Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital Corporation egészen pontosna 4,3 milliárd dollárért veszi meg a veszik meg a felhőalapú távelérési megoldásokat kínáló vállalkozást - írta meg a Techcrunch.

A Budapestről indult, és mára az egyik legsikeresebb magyar startupként kezelt cég részvényeit 86,05 dolláros áron, készpénzért veszik meg a vevők. A LogMeIn szeptemberben még 25 százalékkal kevesebbet ért, de a tegnapi részvény-záróérték már csak 10 centtel (85,95 dollár) volt a vételárnál alacsonyabb.

"Hisszük, hogy partnerségünk a Francisco Partnersszel és az Evergreennel segíteni fog bennünket abban, hogy a fenntartható növekedés hosszú távú eléréséhez szükséges operatív előnyöket biztosíthassuk "- mondta William Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója.

William Wagner, a LogMeIn CEO-ja

A LogMeIn honlapján az olvasható, hogy a cég az első startupok között indult el 1998-ban Magyarországról, mára a világ 10 legbefolyásosabb SaaS (software as a service) IT nagyvállalata közé tartozik, miközben négy kontinensen, mintegy négyezer fősre hízott a létszámuk.  A távelérési, távfelügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó IT nagyvállalat olyan partnereket szolgál ki a globális piacon, mint a HP, a Microsoft, a Walmart, a GE és a KFC. Magyarországon 350, döntő többségében informatikus szakembert foglalkoztat,  A társaság a székhelye azonban ma már Bostonba van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!