Habony Árpád londoni céget alapított az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel, aki többek között Nixonnak és Reagannek is dolgozott, és a Fidesz kampányaiban is részt vett - tudta meg az RTL Klub. A vállalkozás ügyvezetője azt mondta az RTL Híradónak, hogy nem ismeri személyesen Habony Árpádot. A férfi  több mint egy tucat másik angol cégben is volt igazgató. Habony az elmúlt időszakban, a sajtóban megjelent fotók tanúsága szerint, gyakran jár Londonba. A fideszes politikusoknak, köztük a miniszterelnöknek is évek óta tanácsokat adó Habony hivatalosan nem áll semmilyen kapcsolatban Orbán Viktorral. A kormányfő nemrégiben azt mondta, hogy az ő dolga, kinek kérdezi meg a véleményét, kire hallgat, tekintettel arra, hogy minden döntésért ő viseli a felelősséget.

Az Index információi szerint az április 15-én bejegyzett Danube Business Consulting Ltd.-ben mindkét fél (Habony és Finkelstein) 2500 font értékű részesedéssel rendelkezik. A társaság igazgatója a 46 éves Laczkó Gyula, aki brit céginformációs adatok szerint 26 társaságban tölt be igazgatói posztot. Aki egyébként a cegalapitas.co.uk honlapot is üzemeltető Netnor Ltd. ügyvezető igazgatója. Laczkó a honlapjuk szerint hét éve érkezett Angliába.

Az Index szerint azzal a céllal alapították a társaságot, hogy külföldi politikai megrendelők számára végezzenek munkát.

Mint ismert, Habony Árpád a közelmúltban Magyarországon is alapított egy új vállalkozást, Győri Tibor volt miniszterelnökségi államtitkárral együtt, a Modern Media Group Zrt.-t, amely a valasz.hu információi szerint az új jobboldali médiabirodalom központi cége lehet.