Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bankok felkészülten várják az omikron koronavírus-változat okozta ötödik járványhullám csúcsát – derült ki a Világgazdaság körkérdéséből. Az OTP Bank nem tapasztalt fennakadást a bankfióki működésben, egyben vezetőségük hibrid munkavégzést rendelt el az erre alkalmas területeken. A munkavállalóknak kéthetente biztosítanak gyorstesztet. A bank munkatársainak oltottsága közel 90 százalékos.

A karanténba kerülők otthonról való munkavégzésének biztosításában a Magyar Bankholding tagbankjai kialakították a maguk, mára már jórészt közös szabályrendszerét. A karantén és a home office a munkakörök túlnyomó többségénél együtt járhat.

A CIB Banknál mindenki otthonról dolgozhat, akinek a munkaköre ezt lehetővé teszi. ez a központi területeken lévők nagyjából 90 százalékát érinti. A járványhelyzettől függetlenül a jövőben is lehetővé teszik a munkaidő 40 százalékában az otthoni munkavégzést.

Az Erste Bank központi területein közreműködő munkatársainak sem kötelező bejárniuk az irodaházba, emellett a fiókhálózatban dolgozóknak FFP2-es maszkokat biztosítanak, valamint rendelkezésre állnak gyorstesztek. A K&H-nál és a Raiffeisen Banknál is közölték, kialakult eljárásrendjük van az ideiglenesen kieső kollégák pótlására.

Az UniCredit Bank is dedikált csapatot hozott létre a különböző szakterületek vezetőiből és szakértőiből, akiknek feladata, hogy kövessék a járvány alakulását. A Citi nem számít negatív hatásra a működési teljesítményben, miközben biztosítja a covidteszteket és rendszeresen felülvizsgálja az irodai munkavégzésre vonatkozó előírásait.