Az Artemy nevű hajó a szomszédos Ugljan sziget felé vette az irányt, ahol Mészáros Lőrinc cégének van egy 700 millió forintos adriai villája.

A Magyar Narancs cikke szerint Mészáros Lőrinc a feleségével nyaral. A lap a hajó július-augusztusi útvonaláról is ír, például augusztus 2-án délután 6 körül az Artemy Solta szigetére, Maslinica kikötőjébe érkezett. Másnap a házaspár Trogirba ment, 4-én reggel vissza a soltai Necujamra, este pedig már Splitben a Hotel Ambasador előtt horgonyoztak le.

Az Artemy 35,4 méter hosszú, a népszerű Azimut 116 hajóosztályba tartozik, és 2008-ban építették Stefano Righini tervei alapján. A luxusjacht 12 vendég és 6 fős legénységet elszállásolására alkalmas. Az öt kabin mindegyike fürdőszobával felszerelt, a hajón van többek közt fitness terem, bárpult, jakuzzi. A hajó maximális sebessége 26 csomó, hatótávolsága 800 tengeri mérföld. Víztartálya 2800 liter friss víz tárolására alkalmas.

A szuperjacht tulajdonosa egy máltai cég, amely a Magyar Narancs szerint a Mangion-család érdekeltségébe tartozik; a családnak vannak magyarországi céges érdekeltségei is.