Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly ősszel indult el az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között egy 20 kilométeres szakaszt érintő felújítási munka. A beruházás három ütemben valósul meg: az első 2018 őszén, míg a második 2019 május közepén fejeződött be. A harmadik, befejező ütem a nyári turisztikai szezont követően 2019. szeptember 14-én indul el - közölte az állam cég.

Hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és 111-es kilométerszelvények között, Siófok térségében. A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya.

A öbefejező ütem 2019. szeptember 14-én indul el. Ez azt jelenti, hogy hétvégén a 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti szakaszon kezdik el a sávelhúzásos terelés kiépítését. Az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszának felújítását az előző két ütemhez hasonlóan az érintett pályaoldal lezárása mellett végzi majd a kivitelező, vagyis a Letenye felé vezető oldal a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között lesz lezárva, a forgalom pedig a Budapest felé vezető oldalon haladhat majd. A Letenye irányába közlekedők a terelt szakaszon a főváros felé vezető oldal belső sávján haladhatnak, míg Budapest felé a külső és leállósávot használhatják az autósok. A munkálatok a tervek szerint a téli üzemeltetési időszakig, vagyis november közepéig tartanak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a terelésben érintett szakaszon, a munkaterület mellett az ideiglenes sebességhatárokat és korlátozásokat mindenképpen tartsák be.