Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közös ajánlattevőként az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. valamint a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. tervezheti az M9-es gyorsforgalmi út következő, mintegy 35 kilométeres szakaszát, nettó 298 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyerteseknek az M9-es gyorsforgalmi útnak az 54-es és az 53-as számú főút közötti szakaszát kell megtervezniük (a szakasz a Dél-Alföldön húzódik, valahol Baja és Tompa térsége között).

Az új út közel 35 kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett 2x1 sávos, de távlatilag 2x2 sávos autóúttá fejleszthető gyorsforgalmi út. A nyertesek feladata az út tanulmánytervének elkészítése, környezeti hatástanulmány készítése, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése. A tervezőknek legalább 2 alternatív nyomvonalat kell megvizsgálniuk.

A nyertesekkel október 4-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a Pannonway Építő Kft., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., az UTIBER Közúti Beruházó Kft., továbbá a RODEN Mérnöki Iroda Kft. is.

Az M9 nyomvonala a következő lenne: Sopron-Szombathely-Nagykanizsa-Szekszárd-Szeged. A hossza 320 kilométer. Idén adtunk hírt arról, hogy az M9-es autóút Vasvár és Zalaegerszeg közötti szakaszának tervezési díja 2 milliárd 81 millió forint lett. A megközelítőleg 38 kilométer hosszban tervezendő M9-es gyorsforgalmi út kétszer két forgalmi sávos, fizikai elválasztással rendelkező autóút lesz, a tercezői pedig az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Pannon 2010 Zrt.