A magán-egészségügyi szektor bevételeinek böngészése alátámasztja azt a tendenciát, ami az elmúlt két évet jellemezte a koronavírus-járványban: a betegek 2021-ben érzékelhetően még inkább a magánpiacot keresték az akadozó állami egészségügyi ellátásból menekülve - derül ki az Mfor cikkéből.

Az eddig megjelent céges beszámolók alapján a legnagyobb árbevétel: ismét a Synlab Magyarországé. A 893 főt foglalkoztató cég a járvánnyal magyarázza a növekedést. „A pandémia második hullámában a PCR vizsgálatok mellett bevezettük a Covid IGG tesztelést is, amely a 2021-es üzleti év során számottevő volument és forgalmat jelentett a társaság számára” – áll beszámolójuk kiegészítő mellékletében.

Legnagyobb nyereség-növekedés a Maternity Magánklinikáé. Saját bevallásuk szerint a koronavírus-járvány miatti 2020-as lezárásokat követően a klinika forgalma megnövekedett, amihez hozzájárult az állami egészségügyi intézmények járvány miatti leterheltsége. Ennek köszönhetően remekül sikerült a 100 fős cég elmúlt éve: nem csak a forgalmuk ugrott meg erőteljesen, de nyereségük megnégyszereződött: 118,3 millióról 510,1 millió forintra nőtt.