Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magas nyugdíjhozam titka az, hogy az embereknek biztonságban kell tudniuk a pénzüket, viszont érdemes lemondaniuk arról, hogy azt bármikor elkölthetik: érdemes ezért is nyugdíjbiztosításban gondolkodni. A megtakarításhoz az állam is hozzátesz évente 20 százalékot (nyugdíjbiztosítás esetében legfeljebb 130 ezer forintot), de az összeg ezen felül is termel hozamot - idézik Győrfi előadását, melyet az Aegon ügyfélklubján tartott.

"Húsz százalékot elérni a tőzsdén is nagy harc, mégis kevesen választják a nyugdíjcélú megtakarításokat - biztosítást, nyeszt, önkéntes pénztári tagságot. Pedig a befizetett pénz valójában nem egy költségtétel a havi büdzsében, hanem egy olyan összeg, amelyet vissza fogunk kapni" - véli Dr. Győrfi Zoltán. A Profitline szerint azt is felidézte érvelésében, hogy megfeledkeztünk arról a gyermekkori élményről, hogy mekkora öröm feltörni a malacperselyt vagy beváltani az iskolai takarékbélyegeket.

Elmondta, nyugdíjcéllal félretenni teljesen más típusú döntés, mint elkölteni a fizetés egy részét élelmiszerre, hiteltörlesztésre, ruhára. De mindenképpen fontos, hogy valamit kezdjenek az emberek a pénzükkel: a mostani alacsony jegybanki alapkamat, a piacok rendkívül hektikus helyzete miatt egyedi befektetési megoldásokra van szükség. Aki csak a számláján tartja a pénzét, az infláció miatt 3,4 százalékot veszít folyamatosan.

A fotó forrása: Shutterstock.