A november 10-éig tartó, hét várost érintő rendezvénysorozat célja, hogy javítsa a hazai kkv-k tőkevonzó képességét, illetve tájékoztatni ezeket cégeket a Széchenyi terv lehetőségeiről.
A kkv-kat, projektgazdákat részben kockázati, részben szakmai befektetőkkel hoznák össze, illetve abban a felkészülésben segítenék őket, amelynek eredményeként a potenciális invesztorok által is értékelhető projektet, üzleti tervet mutathatnak fel. A kész projekteket pedig az üzleti fórumokon illetve a külgazdasági szakdiplomata hálózaton keresztül ajánlanák ki a reménybeli befektetőknek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Magyar Fejlesztési Bank "fennhatósága" alá átkerült szervezet abban bízik, hogy elérhetővé tudják tenni az Eximbank forrásait az indirekt exportőröknek, azaz a kivitelt végző cégek beszállítóinak is.

Nem csak a befektető-, de a partnerkeresésében is segíteni kívánja az ITD a kkv-kat, külföldön is. Ennek egyik példája, hogy a szerbiai Fiat-gyárral már több mint egy tucat hazai potenciális beszállító cég tárgyal az együttműködési lehetőségekről. A tervekben szerepel, hogy segítsék a magyar fővállalkozók külföldi tendereken való indulását, ezzel ugyanis a hazai alvállalkozók számára is üzleti lehetőséget teremtődne.