Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kért berendezés számítógépes támogatású manuális levélfeldolgozó rendszer. Ezt a Magyar Posta Zrt. Országos Logisztikai Központjában a Budaörs, Gervay Mihály utca 9-11. szám alatt kell üzembe helyezni.

A napi 400-500 ezer feldolgozott levelet összességében 4 millió magyarországi címre kell eljuttatni. Minden kézbesítői járás 8 modulból áll.

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Magyar Posta Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes céggel október 27-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Nemrég derül ki, hogy a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be. 

Emellett változik a Postai szolgáltatásokról szóló törvény, ha a parlamenten átmegy a Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat. A postások fegyverviselését most már maga a munkáltató szabályozza, és az elsőbbségi levelek is csúszással érkezhetnek meg, úgyis csak kevés ilyet küldenek, és az unió sem ír elő határidőket.