Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedden átadott nyíregyházi és füzesabonyi bővítést megelőzően hat logisztikai telephelyen biztosítottak nagyobb területet a csomagfeldolgozáshoz. Várakozásaik szerint az idei karácsonyi szezonban 15 százalékkal lesz több az árutartalmú küldemény, mint tavaly.

A Magyar Posta a szállítási és átfutási idők alapján azt javasolja, hogy a karácsonyi csomagokat a postákon december 19-éig adják fel az ügyfelek.

A közleményben felidézték, hogy a GKI Digital Magyar Postának készített felmérése szerint évről-évre nő mind a külföldi, mind a belföldi internetes vásárlások mennyisége. Jelenleg mintegy 3,2 millió magyar vásárol legalább egyszer online évente.

A posta tapasztalatai szerint kis mértékben, és elsősorban a nagyvárosokban élők esetében csökken a háznál kézbesítést igénylők aránya, helyette a rugalmasabb fixponti átvételt preferálják. Számos webáruház decemberben már közzéteszi honlapján, hogy meddig garantálja a karácsony előtti kiszállítást, érdemes ennek figyelembe vételével dönteni a vásárlásról - figyelmeztet a posta a közleményben.