A Magyar Posta Zrt. 2022 elejétől a tatabányai ipari parkban épülő logisztikai központból kézbesíti a csomagokat a vonzáskörzetébe tartozó 52 település 100 ezer címére - mondta el a létesítmény keddi bokrétaavatóján Menyhárt Zoltán, a társaság logisztikai fejlesztési igazgatója. A logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik, a depóban 60 embert foglalkoztatnak majd, akik jelenleg a Tatabánya 1-es postán dolgoznak.

A létesítményt a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt.-től bérli a posta. Kiss László vezérigazgató közlése szerint a 10 ezer négyzetméteres csarnok egyik része kimondottan a Magyar Posta számára épül. A teljes beruházás összege hárommilliárd forint, az épület további mintegy 6800 négyzetméter részét a környékbeli vállalkozások bérelhetik raktározás céljára. A kivitelezést a Merbau Zrt. végzi.

A NIPÜF Zrt. 2018-ban vásárolt 63 hektáros területet a tatabányai ipari parkban, majd 23 hektárt ipartelepítésre előkészítve két autóipari beszállítónak értékesítettek. A hazai és külföldi nagyvállalatok letelepedése és termelésük bővítése érdekében a társaság 2016 óta mintegy 1365 hektárnyi fejlesztési területet alakított ki az országban, ebből eddig 470 hektárt értékesítettek hét helyszínen. A cég több mint 194 ezer négyzetméternyi saját fejlesztésű csarnokot hasznosított hosszú távú bérleti szerződés keretében és további több mint tízezer négyzetméternyi építés alatt álló csarnokrész szerepel a társaság kínálatában.