A megállapodás értelmében a többségi tulajdonossá váló Svájci Posta a jövőben a Tresorit technológiájával bővíti portfólióját, amellyel célja, hogy meglévő szolgáltatásait digitalizálja és könnyen használható, biztonságos digitális szolgáltatásokat nyújtson felhasználóinak.

„Az érzékeny információk biztonságos kezelése a Svájci Posta DNS-ében van. Célunk, hogy 170 éves történelmünk során lefektetett minőségi elvárásaink alapján működjünk az online térben is, az emberek, vállalatok és hatóságok közötti digitális interakciók világában - mondta Nicole Burth, a Svájci Posta ügyvezető tanácsának tagja és a Kommunikációs szolgáltatások üzletágának vezetője. Burth úgy látja, a Tresorit az elmúlt évtizedben forradalmasította a végpontok közötti titkosítás technológiáját a szoftveriparban. A mostani megállapodásnak köszönhetően jelentősen bővülnek a Svájci Posta digitális adatbiztonsági és adatvédelemi kompetenciái - tette hozzá.

Az ügylet révén a Tresorit alapítói lettek a cég kisebbségi tulajdonosai, mivel a korábbi pénzügyi és magánbefektetők eladták részesedésüket.

A 2011-ben alapított Tresorit 2012-ben hajtotta végre az első körös tőkebevonást, akkor nagyságrendileg 1,7 millió dollárt fektetett a cégbe az Euroventures, illetve 9 angyalbefektető. A Tresorit legnagyobb befektetési körét 2018-ban zárta: ekkor 11,5 millió euró tőkéhez jutott a 3TS Capital Partners, a PortfoLion és a Day One Capital fémjelezte szindikátustól - írja az MTI.

A hazai startup végpontok közötti titkosításra épülő, felhasználóbarát felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás.A végpontok közötti titkosítása garantálja, hogy még a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá a felhőben tárolt adatokhoz.

A Tresorit rendszeresen szerepel a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalati listáján, jelenleg több mint tízezer vállalati ügyfelet szolgál ki, valamint többszázezer egyéni ügyfélnek nyújt szolgáltatást. A Tresorit Budapesten, Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával.

A cégcsoport árbevétele tavaly 8,2 millió euró, 2019-ben 6,5 millió euró volt. A csoport mérlegfőösszege 2020-ban 7,7 millió euró volt, míg egy évvel korábban meghaladta a 8 millió eurót - írja az MTI.

A Svájci Posta tevékenyégi köre szerteágazó: kommunikációs, logisztikai, lakossági pénzügyi és közlekedési szolgáltatásokat nyújt. A 25 országban aktív vállalat 54 ezer munkavállalót alkalmaz, 2020-ban 7 milliárd svájci frank árbevételt ért el.

A PortfoLion budapesti székhelyű, korai fázisú startupokat és érett vállalkozásokat egyaránt lefedő kockázati és magántőke befektető vállalat. A cég a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport tagja. A PortfoLion több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik vállalkozások növekedési elképzeléseinek támogatásában, 400 millió eurót meghaladó vagyont kezel.