Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság a következő évben beépíti kínálatába a speciális, teherhordó kerékpárokat. A Mercedesnek átadott példányok az első kerék előtti tartón ötven kilogrammos súly szállítására képesek és kialakításuknak köszönhetően rakottan is stabilan letámaszthatók - mondta el hozzá Neuzer András tulajdonos az MTI-nek.

A modellt a következő évben a friedrichshafeni nemzetközi kiállításon is bemutatja a társaság. Neuzer András elmondta a holland piacra már négy féle teherhordó kerékpárt gyártanak, többek között pékeknek és virágárusoknak. Terveik között szerepel a triciklik gyártásának beindítása a vállalat új esztergomi gyártóbázisán.

A 600 millió forintos beruházás eredményeként megépülő, 6500 négyzetméteres üzemcsarnok műszaki átadása ősszel várható, és január 1-jén, több új berendezés üzembeállításával megkezdődik a termelés.

Neuzer András elmondta, olyan kerékpárokat gyártanak, amelyek vagy nem léteznek a piacon, vagy futószalagon nem állíthatók elő, több élőmunkát igényelnek. Az új gyárban a kötött pályás konvejor mellett ezért egy nem kötött pályás rendszer is üzembe áll, ahol a nagyobb hozzáadott értékű termékek készülnek.

A fejlesztéssel a 150 fős Neuzer Kft. kapacitása, évi 140 ezer darabra növekszik, a partnerek kiszolgálását pedig egy új logisztikai, raktározási rendszer bevezetése könnyíti meg. A tavaly 2,7 milliárd forintos árbevételű vállalkozás termékeinek több mint 60 százalékát exportálja.

A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, valamint egy összeszerelést végző leányvállalat, amely tisztán szlovák tulajdonú, azonban minden alkatrészt a Neuzer Kft-től vásárolnak. A romániai vállalat évente 8-10 000 kerékpárt értékesít, a szlovákiai társaság 15 000 darabot.

A Neuzer Kft. Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.