Pósfai Gábor 13 éve dolgozik a Decathlonnál. Ebből hét éve vezeti a francia cég magyar vállalatát, vezetése alatt a magyarországi működés háromszorosára, nettó 53 milliárd forintra nőtt.

Az osztrák leányvállalat élére történő kinevezésem nem csak nekem, hanem a teljes magyar csapatnak is óriási elismerés és az elmúlt évek közös munkájának a pozitív visszajelzése - mondta Pósfai Gábor. A Decathlon már kétszer is próbálkozott belépni az osztrák piacra - eddig sikertelenül. Előreláthatólag nyár végén nyílik az első áruház Bécsben.

A szakember a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodástudományi karán végzett 2005-ben. Egyetemi tanulmányai alatt részt vett több sportmenedzsment-projektben, illetve gyakornokként a BusinessGroup sportmarketing cégnél tevékenykedett. 2005-ben került a Decathlonhoz, ahol először részlegvezetőként, majd áruház-igazgatóként dolgozott több különböző egységben, a fővárosban és vidéken egyaránt. Ezt követően 2009-2011-ben a cég nyugat-magyarországi regionális igazgatója, 2011 nyarától pedig ügyvezető igazgatója. 2014-től a magyarországi tevékenységen túl a horvátországi és a szlovéniai Decathlon működését is segítette.

Az új magyarországi vezető belső kiválasztásában az egész cég részt vesz. A kiválasztás transzparens, a munkatársak az elejétől fogva nyomon követhetik és véleményezhetik a folyamatot, illetve már a kiválasztás szempontrendszerének összeállításában is részt vettek, valamint a jelöltekkel egy arra felhatalmazott munkacsoport találkozhatott is. A Decathlon első magyarországi áruházát 2005-ben nyitotta meg. Ma már 23 áruházában 1500 munkatárs dolgozik.

Kép forrása: Decathlon.